Петък, 07 Oct 2022
            
Общество

Лекари, полицай и спасители са сред „Достойните българи“ на 2018 г.

  19.03.2018 14:52
Лекари, полицай и спасители са сред „Достойните българи“ на 2018 г.

Координаторите по донорство в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова, шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов и Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от Доброволния спасителен отряд в свищовското село Овча могила са сред „Достойните българи“ на 2018 г. Отличията – едни от най-стойностните в държавата ни изобщо, им бяха връчени днес на церемония във Военния клуб в София.
Плакетите на д-р Маринова и д-р Лъчезарова връчи здравният министър Кирил Ананиев. За „Достойни българи“ двете дами бяха обявени заради широката информационна кампания, която провеждат в подкрепа на донорството и заради факта, че превърнаха великотърновската МОБАЛ в №1 за донорските бази в България.
Донорството е даряване на живот. Когато един човек няма надежда, той може да я дари на много други хора, каза при връчването на отличията Кирил Ананиев. Благодаря на всички близки на донори, каза от своя страна д-р Сибила Маринова.
Старши комисар Димитър Машов получи отличието заради усилията, които полага срещу телефонните измамници. То му бе връчено от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Най-голямо значение за успеха ни имаше работата на всички колеги в Областната дирекция, обърна се към залата ст. комисар Машов.
Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на „Алианц България“  пък имаше честта да връчи плакетите „Достойните българи“ на Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев. Тримата спасиха над 30 възрастни хора с деменция от пожар в Здравната служба на Овча могила и потушаваха огъня до идването на пожарникарите. За мен е изключителна чест, обърна се към доброволците Проценко.
Футболистът Димитър Бербатов, който подкрепя даровити деца чрез своята фондация, ученици и учители от 125-то училище в София, събрали пари за акумулаторна количка за 12-годишния Любчо, архитектът Фикрие Булунмаз, ръководила реставрацията на българския храм „Свети Стефан“ в Истанбул и още сърцати жени и мъже получиха нагардите си „Достойните българи“ днес. Наградите се присъждат за 16-ти път от вестник „24 часа“, като тази година партньор в реализирането на проекта бе БНТ. 


Ключови думи
Достойните българи
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати