Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Други

Петима дрогирани шофьори хванаха за едно денонощие

  06.03.2018 10:33
Петима дрогирани шофьори хванаха за едно денонощие

Петима водачи, употребили наркотични вещества са установени през денонощието на територията на област В. Търново. Вчера сутринта в Д. Оряховица е извършена проверка на товарен автомобил „Пежо“, управляван от 24-годишния О. В. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
Същия ден около 14,00 ч. в Г. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 44-годишния А. Ш. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. А. Ш. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
Вчера около 07,30 ч. и в Свищов е извършена проверка на лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 22-годишния Н. Д. от  Върбица. При проверка с техническо средство за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
Подобна случка се разиграла и в Павликени. На 5 март, в 05,45 ч.  е извършена проверка на лек автомобил „Ситроен“, управляван от 29-годишния Д. Й. от Павликени. Този път  апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Мъжът отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
В Стражица също задържаха дрогиран шофьор. Тази нощ в 01,20 ч. в е извършена проверка на лек автомобил „Деу Матиз“, управляван от 30-годишния Н. Т. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол.  Н. Т. е отказал кръвна проба. По всички случаи са образувани бързи производства.
 


Ключови думи
дрогирани шофьори
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета