Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Всички пешеходни пътеки в областта са с констатирани нарушения

  27.02.2018 15:22
Всички пешеходни пътеки в областта са с констатирани нарушения

Всички пешеходни пътеки в област Велико Търново са с констатирани нарушения и на практика не отговарят на изисквания от наредбата. Това установи сформираната в Областна администрация  Комисия за проверка състоянието на пешеходните пътеки. Те са били обходени и са съставени таблици за допуснатите нарушения.
753 са проверените пешеходни пътеки. 32 от тях са повдигнати. Седем се оказали с червена боя, като наредбата в случая е категорична, че те трябва да са оцветени в бяло. При 85 от зебрите маркировката не е светлоотразителна и на практика са боядисани с обикновена боя. При 114 от проверените пешеходни пътеки пък маркировката е почти изцяло износена. Констатирано е също, че 245 пътеки са на места, където няма интензивен пешеходен трафик. В същото време 37 зебри са разположени на кръстовища със светофари, а според наредбата трябва да са от другия тип. Проверката е установила още, че 31 пешеходни пътеки са разположени на места, където от едната или от двете страни на платното за движение липсва тротоар. 185 броя са разположени на места с лоша видимост, а при 616 броя пешеходни пътеки липсва надпис „Погледни“.
Най-фрапиращи са пропуските на задължителните знаци при пешеходните пътеки. При 278 от тях липсва знак, който да указва точно мястото на пешеходната пътека, а при 621 пътеки липсва предупредителния знак, напомнящ на водачите, че предстои да преминат през зебра.
Заместник областният управител Ивета Кабакчиева обясни, че ще бъдат разпратени писма до всички общини за отстраняване на нередностите. По предложение на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев срокът за поправяне на маркировките беше удължен до края на месец април. До първи септември трябва да бъдат поставени и липсващите знаци.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
пешеходни пътеки липса нарушения
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати