Понеделник, 06 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

Благотворителен базар откри организацията на онкоболните в Горна Оряховица

  26.04.2024 10:35
Благотворителен базар откри организацията на онкоболните в Горна Оряховица

Ръчно изработени сладкиши, козунаци, сувенири и всякакви произведения на изкуството могат все още да се намерят на щандовете около сладкарница „Жанета” на площад „Георги Измирлиев”. Те са част от благотворителната кампания на горнооряховския клон на Българската асоциация на онкоболните, с която се отбелязват 20 години от създаването му.

В откриването на базара се включиха много гости и партньори на организацията и нейния председател Мария Георгиева. Председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам. кметът Петя Иванова изразиха своето възхищение от силата на хората, борещи се с онкозаболяване и помагащи на останалите. Специален поздрав бяха подготвили децата от Вокална група „Звънче” към ОУ „Иван Вазов” и малки лазарки от филиал „Бодра смяна” на ДГ „Първи юни”. Поздрав имаше и от партньорите от организацията в Габрово.

Събраните средства от базара са за три каузи. Част от сумата ще отиде за онкоболни във втора и трета ремисия, за изследване и рехабилитация на безработен студент и за информационна кампания за ползата от профилактиката, насочена към младите хора.

Базарът се организира съвместно със сдружение „Човеколюбие“ и Българския антифашистки съюз в Горна Оряховица. Помагат и доброволците от Младежкия червен кръст. Провежда се под мотото „20 г. в името на живота“ и е под патронажа на кмета Николай Рашков, допълни Георгиева.

 


Ключови думи
онкоболни благотворителен базар
Последни
Седмицата
Анкета