Петък, 03 Май 2024
            
Горна Оряховица Избори 9 юни 2024 г. Политика

БСП в Горна Оряховица номинира Емилия Иванова за листата за Народно събрание

  22.04.2024 13:57
БСП в Горна Оряховица номинира Емилия Иванова за листата за Народно събрание

Общинската конференция на БСП в Горна Оряховица направи само една номинация за листата, с която социалисти и партньори ще участват в Парламентарните избори за IV МИР – Велико Търново. Горнооряховското предложение е инж. Емилия Иванова.

Сред потенциалните кандидати за листата бяха и двама от лидерите на партията – Огнян Стоянов и Габриела Шилкова. Председателят на общинската организация Огнян Стоянов отказа номинация с мотива, че е поел ангажимент към местното управление в Горна Оряховица и се е концентрирал върху целта за успешен мандат на ОбС, чийто председател е. Габриела Шилкова вече е секретар на Общината, което доста ограничава партийната й активност и тя е вече само редови член на БСП.

Така единственият кандидат остана инж. Емилия Иванова, която бе подкрепена единодушно от делегатите на конференцията.

Инж. Емилия Иванова е родена във Велико Търново, където завършва и средното си образование. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и е магистър по „Счетоводство и контрол”. По-късно завършва и магистратура в РУ „Ангел Кънчев” – Русе с инженерна специалност „Управление на технология на транспорта“. Работи в сферата на търговията над 15 години. Освен това е и преподавател.

Над 30 г. живее в Горна Оряховица, владее италиански език, с едно дете, многократно е участвала в предизборни кампании на Горнооряховската партийна организация. Активен участник в политическия и социалния живот в общината. Член на БСП от 2016 г. и партиен секретар на партийна организация „Димитър Дюлгеров“. Член на общинското ръководство на БСП гр. Горна Оряховица.

Цялата организация застава зад Емилия Иванова и се подготвя за важни избори. Ще опитаме да направим добър резултат и да разширим присъствието си в Парламента. В последната година БСП доказа, че е единствената алтернатива на модела ГЕРБ. Всички останали, под една или друга форма, го подкрепяха. На тази база ще опитаме да привлечем избирателите, които искат различен стил на управление в България, коментира Огнян Стоянов.


Ключови думи
БСП Горна Оряховица кандидати за депутати
Последни
Седмицата
Анкета