Събота, 04 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ е на суперфинала в „А“ хандбална група след втора победа над „Осъм“

  20.04.2024 20:25
„Локо“ е на суперфинала в „А“ хандбална група след втора победа над „Осъм“

„Локомотив” постигна втора победа над „Осъм” (Ловеч) с 23:22 (16:10) и се класира за суперфинала за шампионската титла по хандбал при мъжете.

В спортната зала на гр. Ловеч се изигра втората среща от полуфиналните плейофи. В този етап от първенството отборите играят до две победи от три мача. В първия двубой „локомотивци” надделяха и поведоха с 1:0. Хандбалистите от града на люляците се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят шансовете си за влизане в суперфинала.

Още с първия съдийски сигнал двата отбора се хвърлиха в здрава битка по цялото игрище. В началните минути „железничарите” бяха по концентрирани. В защита не позволиха на противника да бележи, а в нападение реализираха своите положения и до средата на полувремето поведоха със 7:4. До края постепенно увеличиха преднината и се прибраха на почивката при резултат 10:16.

През втората част домакините заложиха на по-агресивна игра и постепенно намалиха разликата 16:19 в 45-та минута. „Локомотивци” умело се бранеха и не позволиха обрат. До края успяха да съхранят преднината и да се поздравят с победата 22:23.

В другия двубой „Шумен-61” победи „Фрегата” и също се класира за суперфинала. Първата среща е в Шумен на 11 май. По същото време „Осъм” и „Фрегата” ще влязат в сблъсък за бронзовите медали.

„Локо“: Любен Иванов, Михаил Пенев, Кристиян Стратиев, Петър Николов, Павел Данаилов, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Стоянов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Любослав Димитров, Стелян Димов, Тодор Калчев, Георги Кръстев.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета