Вторник, 30 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

  17.04.2024 12:15
Започва планов ремонт на съоръженията по топлопреносната мрежа във Велико Търново

Предстои планов ремонт на съоръженията по градската топлопреносна мрежа във Велико Търново. За това информират от „Топлофикация – ВТ“ АД.

Извършват се ремонти на основните топлопроводи и квартални отклонения, монтират се нови спирателни кранове и топлопроводи.

Целта на извършените реконструкции е да се сведат до минимум авариите, както и да се подобри качеството на услугата за гражданите.

„Най-важното е постигнатият успех при монтирането на новите спирателни кранове, разположени на ключови места по градската топлопреносна мрежа. Това ще позволи при настъпване на авария да се изолират определени малки участъци“, посочват от топлоцентралата.

В момента работните дейности са насочени по подмяна на топлопроводи, които снабдяват ул. „Никола Габровки“, в района на ул. „Филип Тотю“.

От дружеството допълват, че се предвижда да бъдат подменени абонатни станции, сред тях е тази в СУ „Вела Благоева“. Планирана е подмяна на топлопреносната мрежа, засягаща СУ „Емилиян Станев“, както и изграждане на изцяло нова абонатна станция.


Ключови думи
Топлофикация планов ремонт
Последни
Седмицата
Анкета