Петък, 17 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Мажоретен състав „Българче“ със златни и сребърни купи и медали от Банско

  29.04.2024 16:29
Мажоретен състав „Българче“  със златни и сребърни купи и медали от Банско

За втора поредна година момичетата от Мажоретен състав „Българче“ към ОУ „Иван Вазов” с художествен ръководител Розалия Нанкова взеха участие в IV фестивал на изкуствата „Планински перли“. В него се представиха над 300 участници в различни изкуства. В раздел Мажоретни танци съставът от Горна Оряховица се представи в две възрастови групи с общо 6 танца. За изпълнените танци „Щастлива младост“- танц с помпони, „Моряшки танц“ – танц с помпони, „Моливчета“ и „Разходка в Париж“ – танц с друг предмет, те получиха купи и медали за първо място, а двата танца с батон бяха отличени с купи за второ място.

Горнооряховските мажоретки танцуваха с огромно желание и настроение пред публиката в препълнената зала на читалище „Никола Вапцаров“, Банско и получиха най-голям брой купи за първо място. За малките мажоретки това беше успешен дебют, а големите обогатиха уменията си с нови идеи. За прекрасното изпълнение и визия голямо значение имаше и външния вид и оборудване, както и новия спортен екип, осигурени от ръководството на училището - директора Иван Момъков и зам. директора Гергана Павлова.

Мажоретният сътав продължава усилена подготова за следващите училищни, градски и национални изяви. На предстоящия годишен концерт на 5 юни, посветен на петата годишнина от създаване на състав „Българче“ ще бъдат показани всички танци, с които момичетата спечелиха купи и медали.


Ключови думи
мажоретки ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица