Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Първите си награди „Почетен измирлиевец” връчи Ученическият общински съвет на Гимназията

  16.04.2024 15:15
Първите си награди „Почетен измирлиевец” връчи Ученическият общински съвет на Гимназията

Първата си тържествена сесия и първите си награди връчи единственият в региона Ученически общински съвет. Той бе сформиран в края на миналата година след преки избори в СУ „Георги Измирлиев” като част от работата по иновативния образователен предмет „Граждански диалог и лидерство”, разработен от Йорданка Кушева и одобрен от МОН.

Тържествената сесия бе свикана в навечерието на празника на училището и бе уважена от много гости, много от които и бивши „измирлиевци”. Сред гостите беше председателят на ОбС – Горна Оряховица Огнян Стоянов, шефът на Полицейското управление Мариян Лонгинов, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Боряна Кирилова, зам. кметът Петя Иванова, секретарят на Общината Габриела Шилкова, представители на РУО – Велико Търново и други училища в Общината. Както и разбира се директорът Криси Аврамова, зам. директорите, учители и много ученици.

15 гимназисти-общински съветници присъстваха на заседанието, открито с приветствие от председателя на УОбС Димитър Лонгинов. В навечерието на празника дневния ред включваше само две точки – награждаване на заслужили „измирлиевци” и премиера на филма „Гимназията - Преобразяването”, чийто автор е Явор Калоянов.

Със създаването си Ученическият общински съвет учреди награди, които ще се връчват в навечерието на патронния празник всяка година. Първите носители на наградата „Почетен измирлиевец” са двама бивши директори, с които е свързано израстването на Гимназията като най-голямото и най-значимото горнооряховско училище. Наградата за Емил Попов е посмъртна и бе получена от дъщеря му Роза Симеонова, която прочете стихотворението, посветено на Измирлиев, на своя баща. По негово време е построена новата сграда на Гимназията. По времето на Светла Драганова пък училището претърпя мащабен ремонт и придоби съвременния си облик. Затова тя също е носител на наградата. Успех, написа Светла Драганова в Почетната книга. Бъдете горди, че сте част от това училище, обърна се тях към учениците в залата.

Младият преподавател по български език и литература Благовеста Кукова е първият носител на наградата „Почетен измирлиевец за 2023/2024 за учител-партньор на учениците”.

Благодарствена грамота за добър партньор получи председателят на Обищински съвет – Горна Оряховица Огнян Стоянов, същата награда е присъдена и на кмета Николай Рашков.

След церемонията по награждаването бе направена премиера на филма „Гимназията – Преобразяването” на младия фотограф и оператор Явор Калоянов. Той включва интересни спомени, разкази и лични истории на хора, свързали по някакъв начин живота си с Гимназията. Може да се гледа в YouTube канала на училището.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета