Вторник, 30 Апр 2024
            
Велико Търново Икономика

Водещи мениджъри от аутсорсинг сектора събират млади таланти във Велико Търново

  16.04.2024 15:15
Водещи мениджъри от аутсорсинг сектора събират млади таланти във Велико Търново

Топ мениджъри от авторитетни компании в сферата на аутсорсинг и технологичната индустрия ще дискутират последните трендове в сектора и кариерните възможности в региона на Велико Търново за студенти и ученици.  Срещата  на 17 април е първата спирка от националното роудшоу “Пътят към твоя успех”, което Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) организира за трета  поредна година при сериозен интерес.

Инициативата е тристранно партньорство между бизнеса, академичната общност и местната власт, представлявани съответно от AIBEST, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и училищата в града и Община Велико Търново. Срещата стартира с две кръгли маси, които ще проведат в сградата на Общината - едната с местна власт, другата - с преподаватели и представители на образователните институции. След това е предвидена дискусия и със студенти и ученици във висшето училище.

При предишното издание на роудшоуто в болярския град над 100 младежи участваха активно в разговорите с мениджърите на компании, членове на AIBEST, които споделиха ценен опит от практиката. Сега полезните съвети за пътя към успеха, кариерните възможности и актуалните тенденции ще бъдат представени от ръководни кадри от компаниите Pontica Solutions, EXL, Sutherland Bulgaria, Experian България, DIGITALL и Updata One.

Очаква се сътрудничеството между бизнес, община и академична общност да даде добри резултати за образованието и намирането на кадри за бизнеса. На срещата с общинските власти членовете на Асоциацията ще обсъдят и възможностите за привличане на повече компании от иновативната индустрия в града. Идеята е в подкрепа на развитието на устойчива икономика в регионите, която да осигурява добра реализация в компании на международно ниво, но това да може да се случва в района.

Следващата спирка на националното роудшоу e Община Бургас на 24 април, където интересът към събитието по традиция е голям. Досега домакини на съвместните форуми за образование и бизнес, подкрепени от местна власт, са били още Тракийският университет в Стара Загора и Американският университет в Благоевград. Организаторите планират да разширят обхвата на инициативата и с градове като Русе, Пловдив и Варна.


Ключови думи
аутсорсинг
Последни
Седмицата
Анкета