Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Светски

Опера и рок в нов съвместен концерт на великотърновския театър с музикантите от Б.Т.Р.

  12.04.2024 14:57
Опера и рок в нов съвместен концерт на великотърновския театър с музикантите от Б.Т.Р.

Звездни солисти от великотърновския театър предизвикват на музикален дуел Наско от Б.Т.Р. Надпяването е част от програмата в новия съвместен проект „Опера и рок“ на МДТ „Константин Кисимов“ с музикантите от легендарната рок банда. По време на концерта обичаният вокалист на Б.Т.Р. ще се изправи срещу двама от най-добрите солисти на театъра – баритонът Никола Иванов и басът Пламен Кумпиков.

Концертът „Опера и рок“ ще бъде представен за първи път пред публика на 18 април /четвъртък/ от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър във Велико Търново. В него музикантите от Б.Т.Р. ще свирят с оркестъра на великотърновския театър с диригент маестро Георги Патриков. В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов и Пламен Кумпиков.

В първата част на концерта рок музикантите за първи път ще изпълняват фрагменти от обичани опери заедно с оркестъра на театъра, разказва Маестро Патриков. В програмата са включени произведения на Моцарт, Верди, Бизе, Делиб и Бородин. Публиката ще може да се наслади на знакови композиции, но в симфоничен рок вариант. Сред тях са увертюрата към операта „Сватбата на Фигаро“ на Моцарт и прочутите Половецки танци от операта „Княз Игор“ на Бородин.

След успешното превъплъщение на Наско от Б.Т.Р. в образа на прочутия тенор Лучано Павароти в тв шоуто „Като две капки вода“, в концерта „Опера и рок“ той ще влезе в ролята на тореадора Ескамийо от операта „Кармен“ на Бизе. След различните превъплъщения на Наско в „Капките“, съм убеден, че вече нищо не може да го затрудни на сцената, дори френският, на който той трябва да изпълни арията, споделя с усмивка диригентът.

Блестящите солистки Теодора Петрова и Миряна Калушкова ще представят симфонична рок версия на арията „Болеро на Елена“ от операта „Сицилиански вечерни“ на Верди и „Момичетата от Кадис“ на Лео Делиб.

Във втората част на концерта ще звучат някои от вечните хитове на Б.Т.Р., както и нови песни от техния репертоар в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър. Новата оркестрация изцяло променя музикалната картина, обяснява Георги Патриков. Той гарантира истинска рок експлозия, допълнена от мощните звуци на симфоничния оркестър.

„Опера и рок“ е вторият музикален проект на Б.Т.Р. с екипа на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Тяхното творчество сътрудничество започна през 2022 г. с концерта „Мюзикъл и рок“, който се радва на голям успех в цялата страна. През м.г. Илиян Диков, който свири на ударни инструменти в рок бандата, стана част от новата джаз формация на театър и участва в концерта „Вечерта на мюзикъла“ със звездния дует на Нети и Дони, хор и солисти на МДТ. През 2023 г. рок музикантите отпразнуваха 30-годишнината на групата с грандиозен концерт в зала 1 на НДК в София, в който участва и великотърновският театър. Съвсем скоро ще излезе музикалният албум, посветен на 30-годишнината, в който музиката от любимите песни на Б.Т.Р. звучи заедно със симфоничния оркестър на великотърновския театър.

Билети за премиерата на концерта „Опера и рок“, който ще се проведе  на 18 април от 19 часа, се продават на касата на МДТ "Константин Кисимов", както и онлайн на сайта на театъра https://teatarvtarnovo.com и в мрежата на Grabo.bg.


Ключови думи
Наско БТР МДТ Опера и рок
Последни
Седмицата
Анкета