Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Политика

Социалистите в Горна Оряховица номинираха трима за евродепутати, обявиха подкрепа за новата местна власт

  01.04.2024 15:57
Социалистите в Горна Оряховица номинираха трима за евродепутати, обявиха подкрепа за новата местна власт

Общинска конференция на БСП в Горна Оряховица даде доверието си на трима от водещите лица на партията, номинирайки ги за част от листата за Евровота. В същото време партийният форум анализира и петте месеца от участието на партията в местната власт и оценката беше положителна.

56 делегати, излъчени от партийните организации в общината, участваха в конференцията. С почти пълно единодушие бе прието да се номинират Кристиан Вигенин за водач на листата, както и Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова. Вигенин, който водеше листата на БСП за област Велико Търново, вече е бил евродепутат, а Пенкова е настоящ представител на България в Европарламента.

Събирането на актива бе използвано от общинския лидер Огнян Стоянов да представи отчет за петте месеца след изборите и да потърси мнението на своите съпартийци за свършеното досега.

Коалицията, създадена от БСП и включваща „Движение 21”, АБВ и граждански представители, не успя да изпълни плана максимум. Но пък, предвид състоянието на левите партии в момента, резултатите са добри. Огнян Стоянов остана на по-малко от 300 гласа от балотажа, а групата в Общинския съвет е втора след тази на ГЕРБ. Подкрепата, дадена за Николай Рашков на втория тур, доведе до силно присъствие на коалиция „БСП за Левицата, Движение 21 и АБВ” в местната власт. Огнян Стоянов стана председател на ОбС, което е връщане на БСП в ръководството на Общината за първи от 16 години.

Това носи и съответните отговорности, затова е важно да знам вашата оценка за работата досега, обясни Огнян Стоянов, правейки анализ на най-важните стъпки. Той запозна съпартийците си с финансовото положение преди пет месеца и мерките, предприети за намаляване на близо 2 милиона лева неразплатени задължения и заплахата от над 2,5 млн. лева санкции по проекти и неустойки. До края на годината общинските финанси ще бъдат стабилизирани, увери председателят на ОбС. През това време се задвижват и мащабните проекти, по които трябва да се работи тази година, започвайки се от проблема с бездомните кучета и преминавайки към големите обекти за обновяване на водопроводи, улици и общински сграден фонд.

Активът на БСП дава кредит на доверие за местната власт, очаквайки добрите намерения да намерят и своята конкретна реализация.


Ключови думи
БСП Горна Оряховица Евроизбори
Последни
Седмицата
Анкета