Събота, 27 Апр 2024
            
Елена Спорт

Братята Кевин и Тони Салиеви – възпитаници на еленския клуб по борба „Дан Колов“, с успехи в Германия

  28.03.2024 15:08
Братята Кевин и Тони Салиеви – възпитаници на еленския клуб по борба „Дан Колов“, с успехи в Германия

Още от есента на 2023 г., след преместването на семейството им в Мюнхен, двамата братя Кевин и Тони Салиеви продължават да жънат успехи на тепиха и в немското първенство.

На 22 октомври 2023 г. Кевин успява да завоюва първото място в категория 38 кг, а брат му Тони става четвърти при 42-килограмовите на състезание в Мюнхен.

Победи и качествени срещи показват еленските момчета в Бундеслигата на Германия и през тази година. През месец февруари Кевин става първи, а Тони шести в състезание за „Майстор на спорта в Байерн“.

На 10 март на тепиха в гр. Фрайзинг и двамата заемат второ място, като конкуренцията за тях е оспорвана, но добрата подготовка от еленския клуб „Дан Колов“ им помага да продължават да тренират усърдно и в новия си немски отбор.

Петокласникът Кевин и по-малкият му брат Тони се надяват отново да се върнат в България, където да живеят и тренират, участвайки в нашите шампионати.

На 30 март ще бъде следващото състезание за момчетата, на което ще мерят сили с борци от няколко спортни училища и клубове в Германия./ сн. Община Елена


Ключови думи
Кевин и Тони Салиеви клуб "Дан Колов"