Неделя, 20 Oct 2024
            
Култура

„Детска киномания“ 2024 търси най-добрите филми, създадени от деца и младежи

  20.10.2024 09:09
„Детска киномания“ 2024 търси най-добрите филми, създадени от деца и младежи

"Детска Киномания“ 2024 набира филми на деца и младежи от цялата страна. До 20 ноември 2024 може да кандидатствате с вашите филмови творения, а най-добрите от тях ще бъдат включени в селекцията на филмовия фестивал, посветен на най-малките.
Петото издание на фестивала, което ще се проведе на 30 ноември 2024 от 11 часа в зала "Люмиер" на НДК, е посветено на мира – в широкия смисъл на думата. Филмите, заснети на тази тема, ще заемат специално място в програмата на фестивала.
Ето как да стъпите на червения килим - сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите трябва да са на възраст от 8 до 18 години и да могат да докажат, че сами са създали филмите си. Задължително е филмите да бъдат авторски. Всички селектирани участници ще получат грамоти за участие, а спечелилите – статуетки. Заявки за участие може да изпращате най-късно до 20 ноември 2024 на  [email protected]  с тема “Детска Киномания 2024”.

Фестивалът ще се проведе в две направления - анимационно и игрално късометражно кино. Техническите характеристики: дължина до 5 минути – заедно с начални и финални надписи; историите да НЕ включват диалог (добре е да бъдат разказани само с картина)] минимална резолюция 720/1080; формат mp4; наличие на сюжет (филмът да разказва история); филмите да са хоризонтално заснети; анимациите да са само тип stop motion
Филмите си пращайте само като линк, през избран сайт за видеосподеляне, уточняват организаторите.
Най-добрите от предложенията ще бъдат включени в селекцията на „ Детска Киномания 2024“  и ще се състезават за детски награди „Оскар“ в две направления -  игрални и анимирани филми. В направлението игрални филми категориите са за най- добър игрален филм, най- добър сценарий, награда за режисура, награда за актьорска игра. В направлението анимирани филми категориите са най-добра анимация, най-добър декор, най-добър сценарий.
Разкажи своята филмова история на тема „Мир“ и спечели своя пръв „Детски Оскар“.  Вярваме, че можете да създадете чудесни филмови творби, имате време, снимайте, казват още организаторите.
 
 “Детска Киномания 2024” се осъществява със съдействието на НДК и кино “Люмиер”./ сн. "Детска киномания"


Ключови думи
Детска киномания
Последни
Седмицата
Анкета