Петък, 18 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г. Полски Тръмбеш

Мариана Бояджиева в Полски Тръмбеш: Не се отказваме от АЕЦ „Белене“, не бива да даваме оборудването на Украйна

  18.10.2024 13:13
Мариана Бояджиева в Полски Тръмбеш: Не се отказваме от АЕЦ „Белене“, не бива да даваме оборудването на Украйна

„БСП - Обединена левица“ няма да се отказва от строителството на АЕЦ „Белене“, обяви в Полски Тръмбеш водачът на листата  с номер 28 Мариана Бояджиева.  По думите й секторът енергетика е ключов за родната икономика, но в момента десните партии се опитват да направят страната ни зависима.

„Битовите потребители все още не трябва да излизат на свободния пазар на електричество. Ние настояваме да се запази атомната енергетика. Шести блок е в ремонт,  липсва оборудване, което го има в АЕЦ“Белене“, а десните партии искат да го дадат на Украйна“, сподели пред избиратели Мариана Бояджиева.

Тя коментира и проблемите с Маришкия басейн. Според нея затварянето на ТЕЦ-овете ще бъде прибързано и трябва да се намерят варианти за предоговаряне на зелената сделка и удължаване срока на експлоатация, както вече направиха и други страни в Европа.

Мариана Бояджиева е категорична, че не трябва фотоволтаични панели да бъдат поставяни върху плодородна българска земя, а само на места, които доказано са неизползваеми за родното земедели и не нарушават природата.

На срещата в Полски Тръмбеш присъстваха кандидатите за народни представители Георги Филипов,  проф. Севдалина Димитрова, Димана Ангелова и Марио Иванов. Подкрепа към кандидатите изрази и кметът на Общината Георги Чакъров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
БСП Обединена левица АЕЦ Белене
Последни
Седмицата
Анкета