Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Зоналният съвет на БФС изхвърли „Янтра” (Драганово) от Областна група Юг

  18.10.2024 11:26
Зоналният съвет на БФС изхвърли „Янтра” (Драганово) от Областна група Юг

Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС – Велико Търново извади отбора на „Янтра” (Драганово) от първенството на Областна група Юг. Наказанието е заради напускане на терена на целия драгановския отбор по време на мача с „Първомайци” на 13 октомври.

Дербито между двата отбора от Горнооряховска община беше прекратено в 85-та минута, след като ръководството на домакините реши да извади отбора си, недоволно от съдийско отсъждане. „Янтра” поведе в срещата, но след това гостите изравниха. В края на мача те получиха свободен удар, след което „Първомайци” поведе с 2:1. Според домакините нарушение от тяхна страна не е имало.

„Мачът беше коректен и нямаше напрежение до този момент. Те не успяха да си вкарат положенията, ние реализирахме нашите. Странно е, че решиха да прекратят срещата”, коментираха представители на гостуващия тим.

Според правилника, при прекратяване на среща заради напускане на някой от отборите, той се вади от групата и се праща в по-долно ниво от футболната пирамида. Тъй като обаче по-долна група няма, отборът на Драганово се наказва с отнемане на 6 точки за следващия сезон. Това ще рече, че „Янтра” ще може да започне в първенство 2025/2026, но с пасив от минус 6 точки, които ще трябва да наваксва.

Освен това клубът се наказва с глоба от 1000 лева. Старши треньорът Мирослав Терзиев, който е извадил отбора си, получава забрана да изпълнява треньорски функции за една година, считано от датата на нарушение 13 октомври 2024 г.

Очаква се решение на Спортно-техническата комисия какво става с резултатите на „Янтра” дотук. Отборът имаше победа, равен и три загуби преди мача с „Първомайци”.


Ключови думи
футбол Янтра Драганово Областна група Юг