Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

9 отбора от 5 училища от Горна Оряховица участваха в деветото издание на Празника на знанието

  18.10.2024 10:18
9 отбора от 5 училища от Горна Оряховица участваха в деветото издание на Празника на знанието

9 отбора от 5 училища от Горна Оряховица се включиха в деветото издание на Празника на знанието. В надпреварата участваха ученици от СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инициативата е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.

Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.
Празникът включва образователни игри със състезателен характер. Участниците трябваше да преминат последователно през 4 пункта, където отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Задачите бяха свързани със здравословното хранене, тютюнопушенето, употребата на алкохол и двигателната активност. Отговорната задача да съдийстват и да измерват времето на отборите по време на игрите имаха трима състезатели от Таекуондо клуб „Инвикта“.
На Празника на знанието присъстваха заместник-кметът Петя Иванова и Миглена Папазова, началник отдел „Хуманитарни дейности“.
На първо място се класира единият от отборите на ОУ „Иван Вазов“ в състав Боряна Пенчева, Михаил Чолаков и Светослав Дойков. Втори е тимът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тияна Николова, Константина Костадинова и Йоана Иванова. Трети остана другият отбор на същото училище в състав Александър Димитров, Калоян Димитров и Явор Иванов.
На четвърто място се класира вторият отбор на ОУ „Иван Вазов“: Цветелина Колева, Емилиян Стойков и Кристиян Борисов. На пето и шесто място са отборите на СУ „Георги Измирлиев“ съответно: Магдалена Стамова, Марая Илиева и Виолета Николова, и Кристелина Сиракова, Рая Добрева и Михаела Христова. На седмо и осмо място са отборите на СУ „Вичо Грънчаров: Виктория Маймарева, Радослав Гатев и Александър Моллов, и Елица Дачева, Емил Добрев и Симеон Петров. Деветото място е за момичетата от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“: Илиянка Горчева, Костадина Иванова и Радина Радева.
Всички участници в Празника на знанието получиха грамоти и кошници с плодове от Община Горна Оряховица, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново.


Ключови думи
Празник на знанието