Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

В Горна Оряховица започва нов прием на проектни предложения от граждани за финансиране по общинската програма „Бъди активен“

  17.10.2024 09:38
В Горна Оряховица започва нов прием на проектни предложения от граждани за финансиране по общинската програма „Бъди активен“

Вече са подписани договорите за 8 проекта с одобрено финансиране по новата общинска програма, стимулираща гражданската инициативност „Бъди активен“. Това съобщи зам.-кметът по бюджет и финанси Даниел Божанков.

От 17 октомври започва нов прием на проектни предложения за малки начинания до 1000 лв. Документи ще се приемат в следващите 30 дена и това е последният прием до края на календарната година. Подадените нови проекти също ще могат да получат финансиране от тазгодишния бюджет на програмата „Бъди активен“. 30 000 лв. за 2024 г. бяха заложени в нея със създаването ѝ. След финансиране на отговарящите на условията проекти, над 22 000 лв. остават на разположение за инициативи на граждани и организации.  
Проектите, които не трябва да надхвърлят лимита от 1000 лв., може да предвиждат облагородяване на пространства, организиране на културни, спортни или младежки мероприятия, както и провеждане на различни комуникационни събития, които предоставят нови знания в различни сфери и т.н. Целта на фонда „Бъди активен“ е с множество малки стъпки, в дългосрочен план да се постига все по-трайно подобрение в социалните отношения и живот в общината.
Сред вече одобрените проекти са такива за облагородяване на междублокови пространства и оформяне на кътове за отдих с нова растителност, създаване на жив плет и др. Общинско финансиране получиха и начинания, предвиждащи различни дейности, свързани с доброволчество, организиране на работилници, беседи и занимания за деца, популяризиране на исторически обекти в града, издаване на книжка с традиционни за горнооряховския край кулинарни рецепти и др.
Начинанията ще бъдат представени и по-подробно, при започване на дейностите по всеки от тези проекти, обясни Даниел Божанков.
Подробности за програмата „Бъди активен“ може да видите в сайта на Общината - https://www.g-oryahovica.bg/budi-aktiven


Ключови думи
Бъди активен Горна Оряховица Даниел Божанков
Последни
Седмицата
Анкета