Петък, 18 Oct 2024
            
Елена Общество

Ученици поеха за ден управлението на Община Елена

  14.10.2024 09:40
Ученици поеха за ден управлението на Община Елена

В петъчния ден 13 зрелостници от Средно училище „Иван Момчилов“ поеха управлението на община Елена. Поводът за инициативата бе Денят на българската община, който по традиция се отбелязва на 12 октомври.

Градоначалник за един ден стана Иван Ангелов, който проведе оперативка на своите служители и им раздаде важни задачи, поставяйки съответните срокове за изпълнение. Той предложи няколко добри идеи, свързани с развитието на спорта на територията на общината – монтирането на 2-ра площадка за стрийт фитнес в града, както и поставянето на уреди за тренировка в близост до училището.

В ролята на председател на Общинския съвет в Елена влезе Александър Спасов, който научи повече за отговорната и динамична работа на Стоян Златев.

Заместник-кмет бе Сияна Шопова, която координиране изпълнението на задачите и също поставяше такива на служителите, а секретарят на общината София Кьомерова контролираше администрацията за точното спазване на нормативните актове и на законовите разпореждания на кмета.

Директор на дирекция „Хуманитарни дейности, икономическо развитие, планиране и сътрудничество“ бе Симона Димитрова, която заедно с Христо Захариев изготвиха докладна записка по предложение за кандидатстване по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.

Йоана Бабачева бе Директор „Устройство на територията и общинска собственост“. Тя свика оперативка на дирекцията си и заедно със своите колеги – главния архитект Виктория Крамолинска, главния инженер Йоан Димитров и началника на отдел „Общинска собственост“ Гюлбие Юсеинова обсъдиха важни теми, свързани с инфраструктурата на града, както и зачестилите проблеми, свързани с вандалски прояви.

С финансите на общината и плащането на данъци се запозна Цветомир Димитров, който бе директор на дирекция „Финанси, бюджет и местни приходи“. Експертът „Обществени поръчки“ Дария Лазарова успя да разбере условията и реда за възлагане на обществени поръчки и провеждането на конкурси, служителят по информационната сигурност и електронните услуги – Василена Раднева получи информация как да защитим личните си данни в интернет пространството. Експертът „Протокол, връзки с обществеността и международно сътрудничество“ Симона Топалова създаде инстаграм профил на общината и направи снимков материал от днешния ден .

Младият управленски екип успя да се докосне до работата на администрацията в реална среда, като тяхната цел бе да разберат как стъпка по стъпка се изпълнява едно проектно предложение.

Учениците споделиха, че са останали силно впечатлени колко динамична и отговорна е работата на служителите от администрацията и как тя е изпълнена ежедневно със затруднения и предизвикателства.

Кметът за един ден Иван Ангелов завърши срещата с това, че най-важното нещо е хората да работят в екип и да има комуникация между отделните служители.

Всички се разделиха с обща снимка и с пожелание тази положителна инициатива да се случва всяка година.


Ключови думи
СУ Иван Момчилов Ден на местното самоуправление
Последни
Седмицата
Анкета