Петък, 18 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г. Политика

Лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ подкрепиха листата на коалицията във Велико Търново

  13.10.2024 13:00
Лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ подкрепиха листата на коалицията във Велико Търново

С минута мълчание в памет на Кирил Маричков започна днешната среща на съпредседателите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с листата за IV МИР и симпатизанти във Велико Търново.

Водачът на листата Людмила Илиева подчерта, че мотото „Да се погрижим за България" е визията и мечтата, която може да бъде опазена само, когато се действа заедно. Символът на кампанията са две ръце, които държат новия живот – млада фиданка. „Ръцете - те дават живот, те съзидават... ръце, които са грижовни, ръце, които не крадат, ръце, които обгрижват”. Бъдещето е в ръцете на всички нас, които сме готови да се грижим за България, каза Илиева.

Тя представи колегите си в листата, които определи като хора с доказани възможности да променят света в собствената си сфера. Това са стойностни хора с чисти сърца и добри умове, подчерта тя. Илиева сподели, че мястото на срещата е избрано специално, защото то е символ на съзидание и на това, че българите наистина можем.

„Ние сме единствената коалиция, която е сериозна алтернатива на статуквото, което вече четири години ни върти в един и същи кръг”, каза председателят на ДСБ Атанас Атанасов. Коалицията е добре сплотена, не се страхува от саботажи и предлага реалистичен и рационален план за излизане от политическата криза с така наречения равно отдалечен кандидат за министър-председател. Този механизъм е нужен заради тежкото недоверие между двете основни политически сили, допълни Атанасов. Председателят на „Демократи за силна България” изтъкна, че вярва, че този план е рационален и хората ще го припознаят.

Кирил Петков, лидер на „Продължаваме Промяната“, от своя страна заяви: „Най-голямата ни мечта е да сме обединени и силни. Казват ви, че е безнадеждно… Не е безнадежно, нещата се променят, но е бавно. Всеки един от вас тук ни дава енергия. Инвестицията в хората е това, което слагаме на преден план”.

сн. Стефан Русанов

 


Ключови думи
Людмила Илиева Продължаваме промяната - Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета