Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Екип от Центъра за обществена подкрепа в Исперих обмени опит с колегите си в Горна Оряховица

  10.10.2024 14:09
Екип от Центъра за обществена подкрепа в Исперих обмени опит с колегите си в Горна Оряховица

Специалисти от Центровете за обществена подкрепа в Горна Оряховица и Исперих направиха съвместна среща за обмяна на опит и обсъждане на конкретни проблеми в работата си. В срещата, домакин на която беше ЦОП – Горна Оряховица, взеха участие социални работници, педагози и психолози.

Експертите обсъдиха новостите в социалната сфера, Закона и Правилника за социалните услуги, Наредбата за качеството на социалните услуги и други теми, свързани с потреблението и нуждите от предоставяне на услуги. Специалистите от двете организации обединиха мнения около различните аспекти на социалната работа, дискутираха и обмениха опит в рамките на срещата.

Центърът за обществена подкрепа – Горна Оряховица е комплекс от социални услуги, свързани с превенция на изоставянето, на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване и обучение на бъдещи приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви и други. Капацитетът на центъра е работа с 30 потребители.


Ключови думи
Център за обществена подкрепа Горна Оряховица Исперих
Последни
Седмицата
Анкета