Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Десет ученици на ПГЕЕ израснаха в ниво сребро и бронз на Наградата на Херцога на Единбург, президентът и посланикът на Великобритания участваха в награждаването

  09.10.2024 19:56
Десет ученици на ПГЕЕ израснаха в ниво сребро и бронз на Наградата на Херцога на Единбург, президентът и посланикът на Великобритания участваха в награждаването

Поредното награждаване на участниците в Международната награда на херцога на Единбург съвпадна с честването на 10-та годишнина от присъствието на програмата в България. В церемонията под купола на Ларгото в София участваха президентът Румен Радев, посланикът на Великобритания Н.Пр. Натаниъл Копси, представители на много училища и организации. Сред тях беше и групата на ПГЕЕ „Ломоносов“, водена от директора Милена Димитрова.

Горнооряховското училище е сред основателите на Наградата в България. От 2014 г. ученици и учители от ПГЕЕ се включват в различните предизвикателства, които помагат за личностно израстване и развиване на уменията за лидерство.

В юбилейната година за Наградата в България, десет ученици на ПГЕЕ израстват в ниво и получават признание за това.

Десислава Хаджидимитрова вече е на ниво „Сребро“ и получи отличието си от посланика на Великобритания Натаниъл Копси.

Още девет нейни съученици получават отличията за ниво „Бронз“. Това са Петър Василев, Георги Димитров, Мирослав Гюров, Мирослав Стоянов, Пламен Катрев, Лъчезар Катрев, Георги Василев, Иво Иванов, Даниел Генин.

В нивата злато, сребро и бронз на Програмата младежите сами си поставят цели в различни направления и ги постигат с подкрепата на ментори. Възпитаниците на ПГЕЕ се включиха с колективни доброволчески акции. Тази година те организираха акция за кръводаряване, маркираха екопътека от Камъка до хижа „Божур“, разсаждаха дървета. Подкрепяха ги лидерите на Наградата в ПГЕЕ Искра Благинова и Диана Петрова, които също участваха в церемонията в София.

„Социалната отговорност, общите каузи и усилия са ключът към по-здраво и по-сплотено общество, което няма как да не е обречено на развитие и просперитет“, каза президентът Румен Радев  в обръщението си към участниците в Международната награда на херцога на Единбург – България.

Каузата за отговорност и споделеност се предава вече десет години и в ПГЕЕ „Ломоносов“, а повечето от преминалите през Наградите наистина стават лидери и в следучилищния живот.


Ключови думи
Награда на Херцога на Единбург Горна Оряховица ПГЕЕ
Последни
Седмицата
Анкета