Неделя, 06 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ победи НСА в първото си домакинство за сезона

  06.10.2024 13:53
Хандбалният „Локомотив“ победи НСА в първото си домакинство за сезона

Защитаващият титлата си „Локомотив” (Горна Оряховица) победи отбора на НСА (София) с 31:23 (16:9) в мач от втория кръг на „А“ РХГ. В ОЗК „Арена Бяла”, където горнооряховският отбор играе домакинските си срещи, двата тима заложиха на бърза и динамична игра. След размяна на голове в двете врати за 1:1, гостите отбелязаха и поведоха в резултата 1:2. Постепенно домакините наложиха волята си и изравниха 4:4 в деветата минута. До средата на полувремето равенството се запази 6:6. Последва серия от шест безответни гола за „локомотивци”, които до края не отстъпиха инициативата и се прибраха на почивката при резултат 16:9.

През втората част „железничарите” продължиха да играят по-концентрирано. Бележеха с лекота и поддържаха комфортна преднина. Това даде възможност на треньорския екип да пусне в игра младежите . До последния съдийски сигнал студентите от НСА не успяха да се противопоставят и отстъпиха с 31:23 в края на двубоя .

„След изиграването на първите мачове от новия сезон се забелязва, че всички отбори са с изравнени възможности. Най-малкото подценяване ще води след себе си негативни последствия. Трябва да сме много концентрирани. Всички отбори, както се видя досега, ще играят срещу нас на максимума от възможностите си. Младежите и юношите, на които давам шанс, играят с огромно желание, но им липсва опит при мъжете. Вярвам, че с времето ще се адаптират”, коментира старши треньорът Йордан Димитров.

„Локо“: Георги Маринов, Михаил Пенев, Йордан Попов, Георги Василев, Станислав Добрев, Кристиян Йорданов, Николай Генов, Златомир Колев, Иво Иванов, Божидар Симеонов, Тодор Калчев, Пламен Катрев.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица