Неделя, 06 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

11 медала, златна и сребърна купа в отборното спечели „Инвикта“ от международния турнир „Олимпийски таекуондо таланти“

  06.10.2024 13:46
11 медала, златна и сребърна купа в отборното спечели „Инвикта“ от международния турнир „Олимпийски таекуондо таланти“

Над 450 състезатели от четири държави участваха в поредното издание на Международния турнир по таекуондо „Олимпийски таекуондо таланти”, който се проведе на 5 октомври в централната залата на спортния комплекс в Гонра Малина. Първенството се организира от ТК „Ахил”, съвместно с Федерацията по таекуондо и премина на много високо ниво.

Таекуондо клуб „Инвикта” – Горна Оряховица участва с 11 от своите възпитаници, водени от треньорите Стефан Купичков и Пламен Николаев и пом. треньора Петър Петров. Горнооряховските състезатели завоюваха 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала и две купи - за първо място в отборното класиране за юноши и девойки, клас „А“ и второ място при юноши и девойки, клас „Б“.

Шампион в категориите си стана първо Ивайло Йорданов при юноши, клас А, кат. 55 кг. Той направи две безапелационни победи, като на финала нокаутира своя опонент с виртуозна таекуондо техника, показвайки за пореден път класа и майсторство. Примерът му последваха Радослав Рачев, който стана първи в категория 48 кг клас А, след две убедителни победи. Йоана Димитрова при девойки, клас Б, 55 кг показа завидна игра и надделя над всички. Сребърни медалисти са Ивона Цвяткова при девойки, клас А, 63 кг, Димитър Бузов при юноши, клас А, кат. +78 кг., Рая Чейрекова деца - 30кг. клас Б. И тримата показаха много добра игра, но шанс не им достигна на финалите, за да се окичат с златните медали.

Бронзови медалисти са Александър Ангелов юноши клас А, кат. 63 кг, Николай Петков кадети клас Б, 37 кг, Ина Рачева деца клас А, 33 кг, Александър Алексиев деца клас А, 36 кг. Младите състезатели демонстрираха силен боен дух и само липсата на опит не им позволи да се класират по-напред.

Всички състезатели на „Инвикта“ демонстрираха завиден технически прогрес и представиха отбора и града си много достойно и на добро ниво за пореден път. Гордея се с тях и вярвам, че ще имат още много победи и успехи занапред, коментира старши треньорът Стефан Купичков.

В „Инвикта“ предстои официалното връчване на дипломите на всички възпитаници от изпита за повишаване на техническа степен по таекуондо, който се провежда ежегодно в клуба. Изпитващ е майстор Санг Хун Парк от Сеул, Южна Корея - представител на световната организация по таекуондо Kukkiwon. След това състезателите на горнооряховския клуб ще имат участие и в много силен и престижен турнир в Румъния – Dracula Open 2024.


Ключови думи
таекуондо клуб "Инвикта" Горна Оряховица