Събота, 05 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

ВиК избра две фирми за подмяната на водопроводи по 4 улици в Горна Оряховица, ще се работи на два фронта, започва се още през октомври

  04.10.2024 13:58
ВиК избра две фирми за подмяната на водопроводи по 4 улици в Горна Оряховица, ще се работи на два фронта, започва се още през октомври

ВиК "Йовковци" приключи двете обществени поръчки, с които избира фирми за подмяната на водопроводи по четири горнооряховски улици.

В едната процедура се избра изпълнител за улица „Пирот”. Поръчката е спечела от регистрираното в Абланица дружество „Глобус” ЕООД. Това е най-големият обект от четирите. Трябва да се подменят 900 метра тръби. Фирмата спечели с оферта от 235 195 лева без ДДС.

В другата процедура бяха обединени „Христо Смирненски” и „Мано Тодоров”. Отново „Глобус” печели поръчката за „Хр. Смирненски”, където трябва да бъдат сменени 660 м тръби. Офертата е за 114 х. лв без ДДС.

„Инфрастроежи” ООД с регистрация в Севлиево печели поръчката за „Мано Тодоров”. Предложението на дружеството е 104 876 лв. без ДДС за подмяната на около 605 метра стар водопровод.

Ремонтът по „Васил Априлов” ще се възлага директно, тъй като обектът е по-малък.

Общо ще се подменят близо 2,5 км тръби. Стойността на ремонта е над половин милион от бюджета на ВиК "Йовковци"

С избора на две фирми ще може да се работи едновременно на два фронта. По „Пирот” може да се започне всеки момент, тъй като там изтече срокът за обжалване и само трябва да се подпише договор.

За другата поръчка тече срок за обжалване пред КЗК. Ако няма възражения, ще се започне работа и по „Мано Тодоров”.

Предстоят доста месеци на неудобство за живеещите по тези улици, а и за околните, които ще поемат трафика. Но подмяната на тези водопроводи е належаща, предупреждават от ВиК. След това Общината ще може да асфалтира, изгради бордюри, тротоари и улично осветление. Финансиране за това има, тъй като проектът е включен в инвестиционната програма на държавата за общините.


Ключови думи
ВиК водопровод Горна Оряховица