Събота, 19 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Всички настанени в общински жилища и гражданите, желаещи или очакващи настаняване, трябва да подадат в Община Горна Оряховица актуални декларации до 30 октомври

  01.10.2024 10:16
Всички настанени в общински жилища и гражданите, желаещи или очакващи настаняване, трябва да подадат в Община Горна Оряховица актуални декларации до 30 октомври

В срок до 30 октомври обитателите на общински жилища по наем, картотекираните, чакащите и нуждаещите се от настаняване граждани трябва да подадат заявление и актуална декларация по образец в Центъра за административно обслужване на Община Горна Оряховица.
Това се налага във връзка новата Наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем, замяна и продажба на жилища – общинска собственост и свързана с това процедура по преразглеждане на картотекирани чакащи и нуждаещите се от жилища граждани и прекартотекиране на настанените в общински жилища. 
Наредбата вече е в сила. Право да кандидатстват за настаняване в общински жилища имат граждани и техните семейства, когато отговарят едновременно на всички предвидени в нея условия.
След подаване на заявленията и декларациите за картотекиране или прекартотекиране, придружени от всички необходими документи, те ще бъдат разгледани от специално назначена комисия, която ще определи съответната група и подгрупа и ще се произнесе с решение за степента на жилищната нужда. 
Необходимостта от подаване на такава декларация се отнася също и за настанени в общински жилища към момента, а също за гражданите, които  са подали заявление преди влизане в  сила на Наредбата на 9 август т.г.  и чакат да бъдат картотекирани, както и тези, които са вече картотекирани и чакат да бъдат настанени в общинско жилище. 
Ако те не предоставят актуална декларация и заявление ще се счита, че жилищните им нужди са отпаднали.
Декларацията и уведомление може да се намерят на сайта на Общината https://www.g-oryahovica.bg/news/vsichki-nastaneni-v-obshtinski-jilishta-i-grajdanite-jelaeshti-ili-ochakvashti-nastanyavane-tryabva-da-podadat-v-obshtina-gorna-oryahov


Ключови думи
общински жилища Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета