Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Темида

Отложиха делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов

  27.09.2024 10:58
Отложиха делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов

На насроченото за днес разпоредително заседание по делото за смъртта на Ферарио Спасов, починал в следствие на ПТП, ход не бе даден. Причината е постъпила молба от защитника на подсъдимия Начо П. за отлагане на делото поради невъзможност за явяване на защитника по здравословни причини, за което е приложен болничен лист. 

Съставът на Окръжен съд – Велико Търново отложи разглеждането на делото за 30 октомври 2024 г. от 09.30 часа, като за същото заседание ще бъде назначен и резервен защитник на подсъдимия, с оглед обезпечаване провеждането на заседанието при повторна невъзможност за явяване на упълномощения от подсъдимия адвокат.

Припомняме, че тежката катастрофа, при която загина Ферарио Спасов, стана на 11 ноември м. г., докато той се прибирал към Ловеч след мач на отбора му „Дунав“ (Лом) с горнооряховския „Локомотив“.  Колата му бе ударена от шофиращия с превишена и несъобразена с пътните условия скорост Начо Пантелеев от Лясковец.

Съдебномедицинска експертиза разкри подробности за фаталната катастрофа край Шереметя. Според заключението на специалистите, причината за мигновената смърт на Ферарио Спасов е била "несъвместима с живота гръдна травма, довела до разкъсване на аортата и остра кръвозагуба за много кратко време"./ сн. Прокуратура на РБ


Ключови думи
Ферарио Спасов катастрофа
Последни
Седмицата
Анкета