Неделя, 29 Сеп 2024
            
Други Лясковец

Група родители в Лясковец се обединиха, за да откъснат децата си от телефоните

  25.09.2024 10:07
Група родители в Лясковец се обединиха, за да откъснат децата си от телефоните

Група за спорт и развлечения от семейства с малки и вече поотраснали деца се създаде спонтанно в лясковския квартал „Черникова бара” покрай усилията на родителите да откъснат наследниците си от телефоните и електронните устройства.

Центърът на общността, която се разраства непрекъснато, е спортната площадка в квартала. Обединява ни желанието децата ни да прекарват повече време на открито в истински игри, а не във виртуалния свят. В същото време искаме и ние да прекарваме повече време с децата си. Затова започнахме да организираме семейни забавления, разказва Вера Йосифова-Иванова.

Родители и деца играят заедно на игри от детството на възрастните – народна топка, дърпане на въже и т.нат. После направили кино на открито, детска дискотека, народни танци.

За да бъде по-привлекателно мястото, където се събират, организирали боядисване на оградата и детските съоръжения на спортната площадка миналата събота. Материалите били закупени от родителите, а в боядисването се включили и децата. Поканили и кмета Васил Христов, който също участвал в акцията и дарил лични средства за ремонт на тенис-масата.

Деца и родители могат да се забавляват заедно и да забравят, поне за час-два телефоните. Полезно е и за малките, а и за майките и бащите им, коментират организаторите на семейните забавления.


Ключови думи
Лясковец деца и родители без телефони