Неделя, 22 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболистите на „Локомотив“ спечелиха с огромно превъзходство място в Елитната група на 14-годишните

  22.09.2024 19:26
Баскетболистите на „Локомотив“ спечелиха с огромно превъзходство място в Елитната група на 14-годишните

Баскетболистите на „Локомотив“ постигнаха четири разгромяващи победи в квалификациите и вече са част от Елитна група Изток във възраст до 14 години.

Два квалификационни турнира определят състава на Елитната група. Група „Б“ изигра своите срещи в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. На принципа всеки срещу всеки за две сигурни места в елита спориха „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Спартак“ (Плевен), „Берое“ (Стара Загора) и два бургаски отбора – „Делфин“ и „Черноморец“.

Домакините от „Локомотив“ постигнаха четири разгромяващи победи, като най-малката разлика беше в първия мач с плевенчани – „само“ 28 точки в полза на горнооряховчани.

„Локо“ се наложи над „Спартак“ със 74:36, над „Делфин“ с 66:26, над „Черноморец“ със 77:7 и за финал над „Берое“ със 79:29. С пълен актив от 8 точки и голова разлика от 296:98 възпитаниците на Стоян Даракчиев заеха първото място в групата. Второто е за „Спартак“ (Плевен).

Двата отбора са сигурни, че намират място в Елитната група. „Берое“ и „Делфин“ ще играят баражи с третия и четвъртия в другия поток, който още играе в Търговище. Там първите места, засега, са за „Черно море“ (Варна) и „Доростол“ (Силистра). Но има по още една среща утре.

Елитна група Изток ще е от 6 отбора – първите два от двата квалификационни турнира и още два от баражите на третите и четвъртите.

„Локо“: Антони Атанасов, Александър Мочолов, Божидар Донев, Виктор Пъшев, Давид Сергев, Йордан Александров, Кристиян Борисов, Кристиян Братоев, Кирил Попов, Михаил Петков, Пламен Цанков, Румен Колев, Стилиан Минков, Христо Дойкинов.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Горна Оряховица Елитна група Изток 14 г.