Неделя, 22 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Десет борци на „Локомотив” спечелиха 10 медала от турнир в Смирненски

  22.09.2024 12:19
Десет борци на „Локомотив” спечелиха 10 медала от турнир в Смирненски

Десет медала – шест златни, два сребърни и два бронзови, и купа спечелиха състезателите на „Локомотив” от първия турнир в памет на заслужилия треньор Мухарем Хасанов, организиран в село Смирненски, община Вятово, Русенска област.

В турнира участваха над 100 състезатели от 15 клуба. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 10 борци и всеки от тях извоюва медал. Дениз Ахмедов си тръгна и с купата за най-добър гостуващ борец.

При най-малките от Подготвителната група Момчил Драганов спечели златния медал в кат. 26 кг, след като тушира Алекс Атанасов от Велико Търново и Ахмед Мусов от Глоджево.

Също със злато след две победи с туш се окичи и Йордан Миланов в кат. 30 кг в същата възраст. Той победи Дауш Сунаев от Глоджево и Александър Кирилов от Велико Търново.

Митко Минов спечели златен медал в кат. 26 кг във възраст Деца, I група, побеждавайки Борис Нестеров от Русе и Емир Тураев от Глоджево.

При Деца II гр., кат. 53 кг, сребърен медалист стана Мирослав Памукчиев. Той започна с победа над Корай Ахмед от Смирненски, но загуби финала от Ефе Юмеров, който взе купата за най-добрия борец от домакините.

В същата възраст, но в кат. 60 кг, Пламен Пламенов стана трети. Той загуби от Ангел Мирославов от Търговище, но в спора за бронзовия медал се наложи над Джейкан Шукри от Глоджево.

Дениз Ахмедов направи три категорични победи, за да стигне до златото в кат. 52 кг във възраст Момчета. Той победи последователно Семир Иванов от Острово, Бенан Севджан от Смирненски и Йълмъз Мустафов от Сливо поле. Това му донесе и купата за най-добър гостуващ състезател.

В тази възраст, но кат. 75 кг Теодор Старирадев стана бронзов медалист.

Илиян Ангелов спечели злато в кат. 55 кг, Кадети, побеждавайки на финала Юзеир Селимов от Глоджево.

В кат. 80+ при кадетите „локомотивци” стъпиха на първите две места. Златото е за Петър Мутафов, а сребърен медал взе Мартин Георгиев.

Нашите състезатели се представиха много добре и сме много доволни от хъса и желанието за победа, което демонстрираха. Опитаха някои нови неща, по които работим в тренировъчната зала. Вижда се израстване и се радваме, че вървят напред, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица турнир Смирненски