Събота, 21 Сеп 2024
            
Култура Свищов

47-ма обща изложба нареждат свищовски художници

  21.09.2024 09:17
47-ма обща изложба нареждат свищовски художници

На 27 септември 2024 г. (петък) ще бъде открита поредната 47-ма обща изложба на свищовски художници, традиционна за празниците „Свищовски лозници“. Събитието ще се състои от 17.30 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“. 

Тази година в изложбата участват 26 автори и повече от 50 творби. Произведенията са събрани в каталог – специално издание, който ще се разпространява в деня на откриването на изложбата. При интерес от страна на посетители, картините могат да бъда купени. 

Изложбата ще остане отворена за посещение до 28 октомври.

В рамките на празничните дни, в свищовската галерия ще се състои още едно културно събитие. На 28 септември (събота) от 11.00 ч. ще бъде представен концерта „Картини от Пиацола“. Проектът е на акордеониста Калоян Куманов и ще потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. От богатия репертоар на композитора ще бъдат изпълнени едни от най-известните му произведения, като Adios Nonino, Libertango, Oblivion, Violentango и др.

Този музикален проект е представен от солистите: Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка, Ралица Ботева – пиано.


Ключови думи
Свищовски лозници