Петък, 20 Сеп 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г. Лясковец

И в Лясковец разпределиха местата в секционните избирателни комисии

  20.09.2024 15:40
И в Лясковец разпределиха местата в секционните избирателни комисии

По сходен с други места в областта и страната начин се развиха днес консултациите за разпределение на местата в 16-те секционни избирателни комисии за изборите на 27 октомври в община Лясковец. И тук се явиха две страни, които претендират да са легитимните представители на ДПС. В крайна сметка консултациите приключиха със споразумение, но с подписването на протокола с особено мнение от тяхна страна.

142 ще са местата в СИК-овете в общината за предсрочните парламентарни избори. От тях ръководните са 48, останалите 94 са за членове. Съгласно квотния принцип за разпределение, базиран на парламентарното представителство, най-много позиции има коалицията ГЕРБ – СДС – общо 44, от които 16 ръководни и 28 членове. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  и ПП „Възраждане“ получават по 25 места, като при ПП-ДБ ръководните са 10, а останалите 15 са за членове, а при „Възраждане“ разпределението е съответно 9 и 16.

Останалите политически субекти – ДПС, КП „БСП за България“ и „Има такъв народ“, ще са с по 16 представители в секционните избирателни комисии в Лясковско, като за ДПС разпределението е 5 ръководни и 11 членове, а при „БСП за България“ и „ИТН“ – по 4 ръководни и по 12 за членове.

Протоколът от днешните консултации ще бъде изпратен в Районната избирателна комисия, която ще решава кой да попълни квотата на ДПС.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета