Петък, 20 Сеп 2024
            
Други Свищов

Приключи ремонтът за внедряване на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Чиполино“ в Свищов

  20.09.2024 12:19
Приключи ремонтът за внедряване на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Чиполино“ в Свищов

Приключи изпълнението на проект „Енергийна ефективност на сградата на ДГ „Чиполино“ гр. Свищов“. Инвестираните средства са в размер на 400 хил. лева.

В рамките на проекта са извършени следните дейности: топлоизолация на външните стени; топлоизолация покрив; топлоизолация на под; изграждане на соларни системи за БГВ, включващи 8 бр. соларни панели, захранващи бойлери с две серпентини; доставка и монтаж на два индивидуални рекуператори, за подов монтаж, които ще осигуряват нормативно изискуемите количества обработен пресен въздух; доставка и монтаж на система за енергиен мениджмънт, която обхваща 3 измервателни точки.

С подобряването, обновяването и модернизирането на образователната инфраструктура в сградата на ДГ „Чиполино“ се осигурява благоприятна, иновативна, модерна и функционална образователна среда, чиято повишена енергийна ефективност на сградата ще доведе до повече комфорт, повишаване на мотивацията на децата и разбира се – до намаляване на разходите за енергоносители и по-ефективното им управление.

Проектът пряко ще допринесе за подобряване качеството на образование, възпитание и грижи, полагани в детското заведение, осигурявайки сигурна, осъвременена и достъпна среда за децата, съответстваща с европейските изисквания.

ДГ „Чиполино” в град Свищов е едно от най-старите детски заведения на територията на общината, построено през 1974 година. Към момента в детската градина се обучават общо 137 деца, разпределени в 2 яслени и 4 градински групи. За тях се грижат общо 32 човека персонал, от които 23 педагогически и непедагогически, 5 медицински лица, 1 педагог и 3 детегледачки. Сега, след като е обновена, красивата сграда със своята модерна визия ще допринесе за съвременния облик на градската архитектурна среда.


Ключови думи
ДГ Чиполино Свищов