Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Във Велико Търново ще разкажат за ролята на жените в архитектурата

  15.09.2024 06:39
Във Велико Търново ще разкажат за ролята на жените в архитектурата

В края на гостуването на изложбата „Госпожо архитект,“ във Велико Търново, фондация „Български архитектурен модернизъм“ и ТАМ са подготвили и архитектурна обиколка из Старата столица. Подготвили са и презентация за ролята на жените в архитектурата у нас между двете световни войни.

В рамките на архитектурната обиколка ще разгледаме част от образците на модерната архитектура във Велико Търново на живо - по-познати и по-непознати сгради, такива от известни архитекти или без известно авторство. Сборният пункт е пред читалище "Надежда" на улица "Читалищна" от 16:00 часа на 15 септември.

Презентацията за ролята на жените в архитектурната професия ще допълни и надгради информация от изложбата "Госпожо архитект," и ще се проведе в културно пространство ТАМ от 18:00 часа.

Не е нужно предварително записване за обиколката и презентацията. Събитията на фондация "Български архитектурен модернизъм" са безплатни за посещение, а в края ще има възможност да оставите дарение за изследователската и популяризаторска дейност на екипа, информират организаторите. 


Ключови думи
Български архитектурен модернизъм ТАМ