Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица подкрепи кампанията „Да изчистим България”, над 11,5 тона отпадъци са събрани в съботния ден

  14.09.2024 12:50
Горна Оряховица подкрепи кампанията „Да изчистим България”, над 11,5 тона отпадъци са събрани в съботния ден

Много граждани в Горна Оряховица откликнаха на призива на Общината да се присъединят към доброволната акция „Да изчистим България“. В подкрепа на инициативата на bTV общинската администрация осигури достатъчен брой ръкавици и чували за всички желаещи да се включат в почистването.

Ден по-рано чували и ръкавици получиха 436 горнооряховчани. Такива бяха предоставени също на 8 детски градини, 2 ясли, 6 училища и един пенсионерски клуб от общината. В акцията се включиха и две неправителствени организации.

Близо 80 служители на общинската администрация също почистваха предварително набелязани райони. Сред тях бяха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, секретарят и главният архитект на Общината, ръководители на отдели.

Разделени в екипи, те почистваха в района на автобусното обръщало в кв. „Пролет“, около дерето по ул. “Македония“, терените при моста към с. Първомайци и край моста между Долна и Горна Оряховица, около чешмата в местността Мочурлук в землището на с. Драганово и др.

Събраните в съботния ден от доброволците чували с боклуци са общо над 11 500 кг. Те ще бъдат извозени от сметосъбиращата фирма с помощта и на общинското предприятие по озеленяване.

А дейностите по разчистване, в подкрепа на кампанията на bTV, Общината поде още в петък. Тогава с помощта на специализирана техника бе премахнато микросметище, образувало се в района на болницата.


Ключови думи
Да изчистим България Горна Оряховица