Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Свищов Спорт

Футболисти на „Академик” ще играят с логото на Свищовската академия на своите фланелки

  12.09.2024 14:08
Футболисти на „Академик” ще играят с логото на Свищовската академия на своите фланелки

Дублиращият мъжки отбор и юношите старша възраст на ОФК „Академик” (Свищов) ще играят през настоящия сезон с логото на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” на своите фланелки. По думите на председателя на Управителния съвет на клуба и възпитаник на СА „Д. А. Ценов” – Емил Перушанов, „Академик” се връща към своите корени с успешно партньорство със Свищовското висше училище.

„Нашите отбори участват в регионалните първенства и реклама на Академията в близките населени места чрез футбола е подходяща форма за популяризиране на Свищовското висше училище сред младите спортисти и техните поддръжници. Като „клуба на студентите” е напълно нормално да задълбочим съвместната работа със Стопанската академия”, заяви Е. Перушанов. Той сподели, че след избирането на доц. д-р Марин Маринов за ректор на СА „Д. А. Ценов” за мандат 2024-2028 г., взаимодействието между ОФК „Академик”, който е спортна емблема на Свищов, и едно от водещите висши училища в България се подобрява и издига на ново равнище. Двете организации ще популяризират спорта и образованието в страната и Великотърновския регион. Планират се и инициативи, подобряващи възможността на свищовските футболисти да получат образование в Академията.

Към момента футболистите от всички гарнитури на „Академик” използват безвъзмездно спортната база на Свищовското висше училище. По решение на академичното ръководство те вече могат да използват също фитнес залите и цялата прилежаща спортна инфраструктура на Академията, за което от футболния клуб изказват благодарност.

Стопанската академия и футболният клуб планират провеждането и на редица съвместни обществено-полезни дейности за постигане на благоприятни социални ефекти и подобряване на социалната среда в Свищов. Първата инициатива, която ще се реализира, е почистването на академичния спортен комплекс и прилежащите му терени на 14 септември 2024 г. в рамките на националната кампания „Да изчистим България заедно”, чието 12-о издание ще се проведе под надслов „Да преобърнем играта!”.


Ключови думи
ФК Академик Стопанска академия