Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Старши треньорът на „Локомотив XXI” Любен Перчински е световен шампион по вдигане на тежести за ветерани

  11.09.2024 10:40
Старши треньорът на „Локомотив XXI” Любен Перчински е световен шампион по вдигане на тежести за ветерани

Старши треньорът на горнооряховския клуб по вдигане на тежести Любен Перчински добави и световна титла към европейското си злато и изпълни програмата максимум за тази година.

Перчински бе над всички на Световното по вдигане на тежести, което се проведе в родното място на Дядо Коледа – Рованиеми във Финландия. В кат. 109+ за ветерани до 50 години той изхвърли 110 кг за първото място в движението, а след това още с първия си опит покори 120 кг в изтласкването, което беше достатъчно за златен медал и в движението, и в двубоя. Шампионът си спести повече натоварване, макар че бе готов да се бори и до 150 кг, ако се наложи.

В началото на юни Перчински стана и европейски шампион с 243 кг в двубоя.

Шампионът посвети световната титла на всички треньори, с които е работил и които имат принос за неговото израстване. Самият той вече създава свои състезатели в Спортен клуб по вдигане на тежести „Локомотив XXI”. Засега тренировките се провеждат в Първомайци, но се очаква до няколко дни клубът да подпише договор за зала, предоставена им от Общината в спортен комплекс „Никола Петров”. Залата е до старите съблекални и бе предоставена на тежкоатлетите с решение на Общинския съвет.

Веднага, след като подпишем договор, започваме ремонт и се надявам още тази есен да се нанесем в новия си дом. Имам обещание от Федерацията за подкрепа, а за откриването очакваме няколко големи шампиони, включително Карлос Насар, разказа президентът на клуба Евгени Бузов. Планира се олимпийската гордост на България да се срещне и с ученици в Горна Оряховица, които на живо да се докоснат до един голям шампион.


Ключови думи
Любен Перчински вдигане на гежести Горна Оряховица световен шампион