Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Златен и шест сребърни медали за „локомотивци” от два турнира по борба през уикенда

  10.09.2024 16:22
Златен и шест сребърни медали за „локомотивци” от два турнира по борба през уикенда

Златен медал за Исмаил Помаков при мъжете и още шест сребърни отличия за подрастващите е равносметката на СКБ „Локомотив” за изминалия уикенд, в който имаше два силни турнира по борба.

На 6 септември се проведе Международен турнир по свободна борба във Ветово, Русенско. Участваха над 150 състезатели от България, Молдова, Северна Македония и Румъния.

Състезателите на „Локомотив” спечелиха пет сребърни медали.

При най-малките Митко Минов и Йордан Миланов тръгнаха силно с по две победи, съответно в кат. 26 кг и 30 кг във възраст Подготвителни групи. И двамата обаче загубиха финалите си. Митко отстъпи на Румен Баговестов от Сливо поле, а Йордан на Яман Алчинов от Русе.

Във възраст Момчета Дениз Ахмедов стана втори в кат. 46 кг, след като направи две победи и загуби финал от Ялмъз Ялмъзов от Сливо поле.

По същия начин се развиха нещата и при Илиян Ангелов в кат. 57 кг. И той загуби златото от състезателя от Сливо поле Алекс Антонов, след като преди това имаше две победи.

В кат. 71 кг Кадети Кристиян Йорданов от „Локо” загуби златото от Булат Бейти от Русе и остана със сребърен медал.

На следващия ден трима „локомотивци” участваха в традиционните народни борби в Исперих, които се провеждат за 13-ти път. На зеления тепих излязоха около 180 състезатели, като имаше борци и от Турция и Молдова.

Илиян Ангелов тръгна с две победи с туш, но накрая отстъпи на молдовеца Николай Софронович.

Исмаил Помаков стана шампион при мъжете след три хубави победи, включително над Мехмед Мехмед, който е печелил медали от европейски юношески първенства. На финала Исмаил пребори Акън Сали от Исперих.

Хубави срещи и добри проверки станаха и на двата турнира. Някои от нашите показаха израстване, други се представиха под възможностите си. Има много неща за изглаждане, но важното е, че няма контузии и всички се борят с хъс. Продължаваме да работим в тренировъчната зала, предстоят ни още много състезания до кроя на годината, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица