Вторник, 17 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Владислав Йоргов се завръща в хандбалния „Локомотив”

  09.09.2024 16:14
Владислав Йоргов се завръща в хандбалния „Локомотив”

Горнооряховският „Локомотив”, който тази година ще защитава шампионска титла в „А” хандбална група, обяви първото си ново попълнение. Това е топ реализатора Владислав Йоргов, който се завръща в родния си клуб след два успешни сезона в SGCH „Dragons” Германия.

„Радвам се, че се завръщам отново в своя роден клуб. Атмосферата в отбора ми е позната, с доста от момчетата сме играли дълги години заедно, надявам се бързо да се впиша в колектива. Знам, че тази година нещата ще са трудни, защото имаме да защитаваме титлата от предния сезон. Надявам се да успеем, а защо да не вземем и Купата, като надградим показаното от момчетата през миналата година. Този път аз ще имам малко по-различна роля. Ще вляза в треньорския щаб на „Локомотив” и ще се занимавам с децата от школата. Вярвам, че ще успея да им предам своя опит и хъс и по този начин да изградя добри състезатели и хора, вярващи в каузата ХК „Локомотив“, заяви Влади Йоргов.

24 годишното крило ще замени Румен Ангелов, който премина успешни проби в отбора ASBTP NICE Handball и ще продължи своята кариера в Франция. В отбора на Ница играе и Иван Петков, също бивш състезател на „Локо”, а старши треньор ще им бъде Илиян Василев, национален треньор на България.


Ключови думи
Локомотив хандбал Горна Оряховица Владислав Йоргов