Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Елена Общество

Доброволческа кампания по почистване в община Елена предстои на 14 септември

  09.09.2024 14:24
Доброволческа кампания по почистване в община Елена предстои на 14 септември

За поредна година Община Елена ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“, организирана от BTV Media Group.

Тазгодишното издание на най-мащабната доброволческа инициатива ще се проведе на 14 септември под надслов „Да преобърнем играта“. Кампанията акцентира освен върху почистването и облагородяването на различни замърсени зони и пространства, но също така и за грижата и опазването на реки, езера и други водни басейни и прилежащите им територии.

В тази връзка Община Елена отправя апел към жителите на града и населените места, ръководствата на учебни заведения, учреждения и институции, фирми и предприятия да вземат активно участие в почистването на обществените територии и замърсени зони – около речни корита, междублокови пространства, зелени площи, детски площадки, дворове на детски градини и училища, еко пътеки, природни забележителности, участъци от пътната мрежа и т.н.

На 14 септември (събота) рибари, служители на РИОСВ гр. Велико Търново, Община Елена, Държавно горско стопанство Елена, както и доброволци, ще разчистват бреговете на язовир „Йовковци“. Сборният пункт е спирката на с. Донковци, 08:00 ч., 14.09.24 г.

В същия ден отново от 08:00 ч. служителите на Държавно горско стопанство Елена организира почистването на стълбищните пространства към парк „Калето“ и местността Дъбравата, западно от село Марян.

Тази година Държавно горско стопанство Буйновци ще чистят покрай водните течения на р. Веселина и р. Мийковска. Сборните пунктове ще бъдат на 14 септември (събота), 08:00 ч. пред сградите на кметските наместничества в селата Тодювци и Мийковци.

Акцията по почистване в Елена ще започне още в петъчния ден – на 13 септември, когато служители на общинската администрация ще освежат и облагородят детските площадки в града. Всеки, който желае, може да се да се включи от 13:00 ч. сборен пункт на паркинга под сградата на Община Елена.

За желаещите ще бъдат осигурени чували и ръкавици, които могат да бъдат получени на 13 септември (петък) от 8:30 до 12:00 ч. в Стая 306 в общинската администрация./ сн. архив 


Ключови думи
Да измистим България