Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Фирмите, подкрепили инициативата „Две ръце, едно сърце”, получиха лична благодарност от кмета Николай Рашков

  09.09.2024 12:07
Фирмите, подкрепили инициативата „Две ръце, едно сърце”, получиха лична благодарност от кмета Николай Рашков

Благодарствен адрес и малък подарък от името на Общината връчи кметът Николай Рашков на фирмите, подкрепили инициативата „Две ръце, едно сърце”. Скромната церемония в Общината беше използвана и за да се покани горнооряховския бизнес, най-вече в строителния сектор, да участва активно в поръчките на Общината. Бихме искали повече горнооряховски фирми да печелят поръчки и парите да остават у тях, за да има още работни места, по-високи заплати, и повече деца и ученици в крайна сметка, обърна се кметът към представителите на фирмите-спомоществователи.

Зам. кметът Петя Иванова предаде благодарностите на всички детски градини, които получиха подкрепа чрез „Две ръце, едно сърце” и покани представителите на бизнеса на обиколка, за да видят на място какво се е получило с тяхна помощ.

Кампанията „Две ръце, едно сърце” започна по инициатива на общинска администрация. С дарени материали от фирмите и с доброволен труд на служители на администрацията, на учители и персонал от детските градини и на родители бяха обновени огради, съоръжения за игра, дворно пространство в шест детски градини.

Подкрепа за инициативата оказаха строителните фирми „Сага“ ООД, „Джамбо 33“ ООД, „Емили Строй“ ЕООД, „Купро-94“ ООД, „Строително-търговска кантора“ ЕООД и „Топливо“ АД.
Те осигуриха общо 250 кг блажна боя в различни цветове, 250 кв. м. тротоарни плочки, дървен материал за подновяване на пейки, стоманени профили за ремонт на уреди, 6 метра нови оградни пана, пясък за подновяване на детските пясъчници и др.  
Обновените пространства са в детските градини „Бодра смяна“, „Елена Грънчарова“ и филиал „Божур“, „Здравец“, „Ален мак“, а също „Щастливо детство“ – филиал Драганово и „Детска радост“ в Долна Оряховица.
Идеята е инициативата „Две ръце, едно сърце“ да се превърне в ежегодна и да обединява енергията на все повече хора – младежи, граждани, администрация и бизнес.


Ключови думи
благодарност Две ръце едно сърце Горна Оряховица