Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Трима зам. кметове, общински служители, учители и родители с дарения от бизнеса освежиха съоръженията в детските градини в Горна Оряховица

  05.09.2024 14:36
Трима зам. кметове, общински служители, учители и родители с дарения от бизнеса освежиха съоръженията в детските градини в Горна Оряховица

С доброволческа инициатива бяха облагородени и освежени дворовете и съоръженията на шест детски градини на територията на община Горна Оряховица.
Това стана, благодарение на осигурени от горнооряховски строителни фирми материали и с личния труд на служители от местната администрация, директори и педагози, както и родители на посещаващите градините деца.
В дейностите по обновяване се включиха тримата заместник-кметове на Горна Оряховица, ръководители на отдели, главният архитект, секретарят на Общината, служители. Акцията под мотото „Две ръце, едно сърце“ е по инициатива на общинската администрация. Предварително са били проучени конкретните нужди на всяко от детските заведения в навечерието на новата учебна година.
На територията на общината функционират девет детски градини. Материалната база се поддържа ежегодно, но всички уреди на открито са изложени на климатичните влияния, някои са ръждясали, други се нуждаят от ремонт, по част от алеите пък са се образували неравности.
Подкрепа за инициативата Общината получи от горнооряховските строителни фирми „Сага“ ООД, „Джамбо 33“ ООД, „Емили Строй“ ЕООД, „Купро-94“ ООД, „Строително-търговска кантора“ ЕООД, както и „Топливо“ АД.
Те осигуриха общо 250 кг. блажна боя в различни цветове, 250 кв. м. тротоарни плочки, дървен материал за подновяване на пейки, стоманени профили за ремонт на уреди, 6 метра нови оградни пана, пясък за подновяване на детските пясъчници и др.  
Обновените пространства са в детските градини „Бодра смяна“, „Елена Грънчарова“ и филиал „Божур“, „Здравец“, „Ален мак“, а също „Щастливо детство“ – филиал Драганово и „Детска радост“ в Долна Оряховица.
Идеята е инициативата „Две ръце, едно сърце“ да се превърне в ежегодна и да обединява енергията на все повече хора – младежи, граждани, администрация и бизнес.


Ключови думи
освежаване на детски градини Горна Оряховица