Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Други Елена

Семейството от Донковци, чийто дом изгоря, получи жилищен фургон

  05.09.2024 11:54
Семейството от Донковци, чийто дом изгоря, получи жилищен фургон

Със съдействието на Министерски съвет, Областна администрация – Велико Търново и Община Елена семейство от село Донковци, което загуби дома си при пожар, получи жилищен фургон.

Инцидентът в дома на Йордан Йорданов и съпругата му възниква на 19 август. Въпреки своевременната намеса на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, къщата изгаря напълно. Унищожени са и стопанските постройки, които са били в същия двор.

След произшествието семейството изпраща молба до Министерски съвет, Областна администрация – Велико Търново и Община Елена за фургон, в който да живее, както и за финансова помощ. Молят и за съдействие за ускоряване на процедурата за издаване на лична карта на Йордан, тъй като неговата е изгоряла при пожара.

На 3 септември, по разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев, със съдействието на областния управител на област Велико Търново Ивайло Здравков и кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев, в село Донковци е доставен и монтиран фургон за живеене, който е свързан към електропреносната мрежа и снабден с ВиК инсталация.

Семейството няма друг имот и временният дом ще е техен подслон, докато успеят да възстановят къщата си.

Поетапно, със специализирана техника, започна и разчистването на терена. Кметът на Елена е внесъл предложение до Общинския съвет в града на Йордан и неговата съпруга да бъде отпусната и финансова помощ.

В интернет има и инициирана дарителска кампания, която също събира средства за пострадалото от пожара семейство.

 


Ключови думи
пожар Донковци жилищен фургон