Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Община Горна Оряховица обяви поръчка за над 5000 климатици по новата програма за подмяна на печките, заявления от желаещи граждани вероятно ще се приемат от октомври

  04.09.2024 14:58
Община Горна Оряховица обяви поръчка за над 5000 климатици по новата програма за подмяна на печките, заявления от желаещи граждани вероятно ще се приемат от октомври

Община Горна Оряховица обяви обществена поръчка за 5373 климатика, 138 пелетни камини и 87 термопомпи на обща стойност почти 17 милиона лева.

Поръчката е за доставка, монтаж и гаранционно обслужване на новите отоплителни устройства. Крайният срок за подаване на оферти е 14 октомври. Общата стойност на трите обособени позиции е 13 981 231,25 без ДДС.

Поръчката е част от поредицата процедури, свързани с новата програма за подобряване на атмосферния въздух чрез подмяна на старите печки с нови отоплителни системи, наричана още „Въздух 2”.

Междувременно е избран изпълнител за техническа помощ по реализация на проекта, което ще отпуши началото му. Четири фирми участваха в надпреварата, която е и за 718 хиляди лева без ДДС. Избраната фирма е ДИ ЕНД ЕМ КОНСУЛТ ЕООД – София. В момента тече срокът за обжалване. Ако никой не оспори, може да се сключи договор към средата на септември, а през октомври да започне и приемането на заявления за участие.

Фирмата, избрана за техническа помощ, трябва да направи анкети, да подготви формуляри за кандидатстване, както и правила за класиране. Ще трябва да се организира и посещение в домовете на кандидатите за преценка на точната необходимост.

Право да кандидатстват имат всички жители на общината – както от Горна Оряховица, така и от останалите селища. Те трябва да предадат старата си печка на твърдо гориво, срещу което ще получат по-екологични варианти.

Анкетите, в които участваха хората преди година, не са заявления за участие. Те послужиха само за ориентир колко биха се включили в програмата и какви нови уреди трябва да се заявят.


Ключови думи
климатици стари печки Горна Оряховица програма Въздух 2