Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

След паркинга зад Киното ще се разчертава и този зад Панорамата в Горна Оряховица

  04.09.2024 12:21
След паркинга зад Киното ще се разчертава и този зад Панорамата в Горна Оряховица

Приключва асфалтирането и разчертаването на паркоместата зад Киното в Горна Оряховица. Веднага след това започва разчертаване и на паркинга зад Панорамата.

Зад Киното, където се направи основен ремонт на паркинга, има разчертани 32 места, от които две са за инвалиди. С жълта маркировка са обозначени местата, където не може да се паркира – пред стъпалата например и пред подходите за колички. Ако забраната чрез хоризонтална маркировка не дава резултат, ще се търсят други начини за ограничаване на шофьорите. След приключване на разчертаването, ще се продължи с изграждането на тротоарите, но това няма да пречи на ползването на паркинга. Идеята да се отвори едната тръба на тунела за движение на автомобили отпада, така че няма да има промяна в посоките на движение.

На този етап разчертаването на местата и регулацията на движение е само за удобство на паркиращите. Не се предвижда, поне засега, въвеждане на „синя зона” или друга форма на платено паркиране. Според анализите, предоставени от КАТ, трябва да има поне 500 платени паркоместа, за да си заслужава инвестицията в техника и хора, която е нужна.


Ключови думи
паркоместа Панорама Кино Горна Оряховица