Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Връчиха подписка за общежитието на СУПЦ на народния представител Димитър Николов

  03.09.2024 15:28
Връчиха подписка за общежитието на СУПЦ на народния представител Димитър Николов

Подписка, с която горнооряховчани заявяват възражението си срещу инвеститорско желание общежитието на СУПЦ да бъде превърнато в жилища за чуждестранни работници, бе връчена на народния представител Димитър Николов. Припомняме, че на последното заседание на Общинския съвет в Горна Оряховица пускането на общежитието на търг предизвика бурни дебати. Подписката бе връчена на Николов от Евдокия Иванова, която на сесията миналата седмица имаше възможността да изкаже резервите на свои съкварталци пред съветниците и пред кметския екип.

Нямаме нищо против Общината да продаде СУПЦ, но за нещо друго, а не за жилища на чуждестранни работници. Ще дойдат хора с чужда култура и манталитет, посочи тогава Иванова.

Винаги съм държал за разделението на властите и не бих си позволил намеса в местното самоуправление, но ще следя внимателно и отблизо реализацията на проект, който оставя противоречиви чувства и разделя обществото. Оставам партньор за всички добри идеи на ръководството на Община Горна Оряховица, но ще бъда коректив на онези решения, които предизвикват безпокойство и тревожност в гражданите. Иначе, разбира се, няма спор по отношение на политиките, които касаят работната сила и кадровото обезпечаване на бизнеса, коментира Димитър Николов.


Ключови думи
общежитие СУПЦ Димитър Николов