Петък, 20 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Девет медала за СКБ „Локомотив” от турнир в Дългопол, Йордан Миланов със злато и купа

  03.09.2024 14:12
Девет медала за СКБ „Локомотив” от турнир в Дългопол, Йордан Миланов със злато и купа

Девет медала, от които три златни, спечелиха състезателите на „Локомотив” от турнир по свободна борба в Дългопол. Към златото в своята категория Йордан Миланов добави и купа за най-техничен състезател във възраст „Подготвителни групи”.

Над 160 състезатели от 17 клуба участваха в турнира в Дългопол. Имаше и гости от Одрин, водени от старши треньора на женския национален отбор на Турция Хабил Кара.

„Локомотив” участва с 11 млади борци в различните възрасти.

В кат. 26 кг на възраст „Подготвителни групи” се получи горнооряховски финал между Митко Минов и Момчил Драганов. Златото спечели Митко, който преди това надви Йордан Теодоров от отбора на домакините и Светлозар Пенчев от Варна. В другия поток Момчил Драганов се наложи над Ивайло Сейчанов от Варна, но загуби финала от съотборника си.

Йордан Миланов стана шампион в кат. 30 кг на същата възраст, побеждавайки състезателите на Айтос Стилян Стоянов и Мерт Сюлейман.

Във възраст „Деца I група” Денислав Драганов спечели финала с Мирослав Маринов от Дългопол и взе златния медал.

В кат. 32 кг Николай Геранлиев стана трети, след като на полуфинала бе спрян от бъдещия шампион Али Османхалил от Руен.

По същия начин на полуфинала Христо Христов загуби от шампиона Даниел Василев от Бургас и остана с бронзов медал.

При момичетата в група I Дария Айвазова е на трето място в кат. 50 кг.

Анелия Ангелова остана втора в кат. 42 кг Момичета II, след като победи Илияна Дичева от Средец и загуби от Иванина Иванова от Елхово.

Двама „локомотивци” стартираха в кат. 52 на възраст „Момчета”. Дениз Ахмедов стана сребърен медалист. Той започна с две победи над Жеко Алагенчев от Средец и Кристиян Данчев от Ямбол. На финала обаче загуби от Георги Иванов от Бургас. Шампионът спря по пътя си и Илиян Ангелов от „Локомотив”, който преди това победи Марин Андонов от „Станка Златева” (Сливен).

В кат. 62 кг Ивайло Борисов, който е от Стражица и отскоро тренира с „Локо”, загуби на старта от Тахир Тахиров от Айтос и остана без медал.

Стана много здрав турнир. Поздравления за чудесната организация на Пламен Стоянов и Община Дългопол в лицето на кмета Георги Георгиев и зам. кмета Марияна Николаева. Доволни сме от нашите състезатели. Най-хубавото е, че турнирът беше идеална проверка за това докъде сме стигнали, къде са ни грешките и по какво трябва да работим. Най-важното е, че виждаме хъс и желание за победа, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица Дългопол