Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ победи с 2:0 дубъла на „Ботев“ в Пловдив и вече е в средата на класирането във Втора лига

  02.09.2024 20:13
„Локо“ победи с 2:0 дубъла на „Ботев“ в Пловдив и вече е в средата на класирането във Втора лига

С голове в началото и в края на срещата горнооряховският „Локомотив“ постигна победа в Пловдив над втория отбор на „Ботев“. Това е третият успех за „Локо“ в първенството и „черно-белите“ вече заемат място в средата на таблицата. С 9 точки те са на 11-та позиция от 20 отбора.

„Локомотив“ отпътува с проблеми към Пловдив заради контузени играчи. Към трайната контузия на Александър Узунов се добави и дългото възстановяване, през което ще мине Даниел-Виктор Кънчев. Бадара и Кристиян Дечев също не бяха в групата заради здравословни проблеми.

Гостите започнаха с Ганев на вратата, пред него Мартин Куитинен, Мариян Иванов, Михаил Минков, Кристиян Райчев, Николай Колев, Панайот Пасков, Антонио Ласков, Стефан Митев, Иван Аврамов и Георги Колев. Като резерви старши треньорът Лъчезар Русев бе записал Венцислав Димитров, Дилан Абе, Янислав Цачев, Георги Вълчев, Милен Савов, Станислав Вълчев, Цветослав Петров.

Панайот Пасков се разписа в трети пореден мач и откри резултата в 6-та минута на срещата. „Локо“ можеше да удвои още в първото полувреме, но вторият гол падна чак в 80-та минута и бе дело на резервата Цветослав Петров.

Така влакчето на победата мина през Пловдив, а вече цялото внимание на футболисти и фенове е към 7 септември и дербито с „Етър“.

„Виолетовите“ играят последни в този кръг и посрещат „Марек“ на стадион „Ивайло“. Все още не е приключил и мачът на „Лудогорец II“ с „Фратрия“.

Както и да завършат тези срещи, „Пирин“ води във Втора лига и след VII кръг. „Лудогорец II“ ще е втори при победа, като ще изпревари с точка „Монтана“.

Срещите от VII кръг

Спартак (Плевен) - Пирин 22 (Благоевград)                 1:2

Несебър (Несебър) - ЦСКА II (София)                       0:3

Монтана 1921 (Монтана) - Спортист 2009 (Своге)            1:0

Миньор (Перник) - Ловеч (Ловеч)                           2:0

Беласица (Петрич) - Дунав от Русе (Русе)                  2:0

Струмска слава 1927 (Радомир) - ФК ЦСКА 1948 II (София)   0:2

Янтра 2019 (Габрово) - Добруджа 1919 (Добрич)             2:2

Ботев II (Пловдив) - Локомотив (Горна Оряховица)          0:2


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица Ботев Пловдив