Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

Поети с китара представиха Горна Оряховица на Международния фестивал „Солени ветрове“

  29.08.2024 13:59
Поети с китара представиха Горна Оряховица на Международния фестивал „Солени ветрове“

Достойно представяне записаха поетите с китара от Горна Оряховица Галина Москова и Валентин Ангелов на Международния фестивал на изпята поезия „Солени ветрове“ в Бургас. Той се проведе на 23 и 24 август, а за дуета това бе 14-то участие.

Двамата представиха песните „Гравюри“ и „Бял хоризонт“ по текст и музика на Валентин Ангелов. Песните прозвучаха на сцена „Охлюва“ редом с песни както на утвърдени бардове, така и на млади автори, участващи за първи път.

В момента Галина Москова е председател на Литературен клуб „Асен Разцветников“ при НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица, а негов художествен ръководител е Валентин Ангелов.

За своята дългогодишна съвместна дейност двамата поети с китара са участвали във фестивали на изпята поезия в Бургас, Шумен, Ловеч, София и др., където са получавали много награди. Песните, които изпълняват, са авторски.

Техни стихове са награждавани в международни и национални конкурси за поезия и проза.

Галина Москова има издадени три стихосбирки, като най-новата е „До кръв и след пепел" (2021 г.), a Валентин Ангелов има една поетична книга „Капчици восък и жива вода“ от 2023 г.

От 2023 г. двамата автори са членове на Съюз на независимите български писатели с председател акад. Марин Кадиев.


Ключови думи
Галина Москова Валентин Ангелов Солени ветрове бардове