Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Общество Павликени

Община Павликени получи 59 хил. литра бутилирана вода от държавния резерв

  28.08.2024 10:49
Община Павликени получи 59 хил. литра бутилирана вода от държавния резерв

59 000 литра бутилирана минерална вода получи община Павликени от Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Количеството вода беше доставено с три камиона, един ден след решението на Министерски съвет от 26.08.2024 г.

Помощта идва след отправено искане от кмета на общината инж. Емануил Манолов във връзка с обявеното бедствено положение в три населени места – с. Димча, с. Лесичери и с. Сломер, поради трайно засушаване и намален дебит във водоизточниците.

Предоставените количества вода са в разфасовки от 10 литра и ще помогнат за задоволяване нуждите на жителите в бедстващите села.

Раздаването на тубите се организира от кметствата по населени места и ще започне от сряда, 28 август. Поради ограничените възможности за съхранение в кметствата, част от предоставената бутилирана вода е на склад в Павликени и ще бъде периодично доставяна в трите села. Информация за реда на раздаването ще предоставят кметствата.

Благодаря на директора на ТД „Държавен резерв“ – В. Търново Никола Костадинов за организирането на логистиката и транспорта при доставката. Заедно с него посрещнахме доставката в Павликени. Благодаря и на г-жа Милка Христова, председател на РПК-Павликени, която за пореден път безвъзмездно предоставя складово пространство - за съхранение на палетите с вода. Тя винаги подпомага и кампаниите на БЧК, когато се налага съхраняване на големи количества продукти, коментира инж. Манолов.


Ключови думи
безводие Павликени бутилирана вода държавен резерв